Penghijrahan.

1st day always the toughest. Ingat nak pakai nextweek. Tapi mcm da xsabar nak pakai tudung. Jadi pakailah harini. Kenapa tiba2 nak pakai? Sebab tiba2 rasa mcm eh nak pakai. Haha. Simple. Cukup2 la tew, dop.

Thanx to Khalilah , peneman beli tudung. Wpun balik akhirnya satu tudung pon xmasok ngan the only baju keje yg aku bawak masa tdo umah dia. Last2 pinjam tudung lila jugak.

Mula2 pakai segan yg sgt, tudung dari betol jd xbetol terus asyik betolkan dlm kete. Pastu masok keje after lunch tu, laju xpusing kiri kanan. Ambik2 brg lari masok surau. Pastu nanges dlm surau sebab semua org pelik nape su pakai tudung, aku ye kan je la baru balik kursus kahwin. Xtau la apebende yg dinangeskan. Sebab konfiden level sy sgt low.

Mmg sakit hati tgk muka sendiri kat cermin. Msg2 semangat dari fam, tunang, lila, sangat membantu. (masa dalam surau pk nak bukak je, ckp je la td g kursus kahwin). Tunang kata, JANGAN BUKAK TUDUNG! Cantik cantik.. Tym Jumpa mlm td pon.. Hye cantik.. (Wpun sedar xde la cantik mana.. Tp sgt membantu utk atasi masalah komfiden yg out..)

Tym jumpa pg td
Me: awak suka x saya pakai tudung
Oko: suka. Rezeki
Me: hoh? Rezeki apaa??
Oko: Rezeki tuhan bagi bakal isteri yang baik..

:,)

May God bless all of them.


*Tak sabar nak jadi wife Oko, im just so lucky*
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

6 Response to "Penghijrahan."

  1. Suliana says:
    October 4, 2012 at 8:40 AM

    alhamdulillah.. kuatkan smgt..

  2. nadia says:
    October 4, 2012 at 8:48 AM

    alhamdulillah;)

  3. Anonymous Says:
    October 4, 2012 at 8:50 AM

    to ida.. kuatkan semangat anda...saya doakan anda akan terus bertudung insya allah.semoga anda akan menjadi isteri yg solehah ..penyejuk dimata penawar dihati...TAHNIAH diatas langkah pertama yang anda ambil.

  4. Syahada Ahmad says:
    October 4, 2012 at 11:20 AM

    Salam Ida,

    Ida kalau tak pakai tudung cantik sangat,
    tapi bila dah pakai tudung rupanya lagi tambah2 cantik.
    Paling cantik dalam adik beradik.
    Kak Teh (Suliana) dah jatuh no 2 dalam carta. hehehe
    *jangan marah ye sue* ;-)

  5. Anonymous Says:
    October 4, 2012 at 11:27 AM

    Alhamdulillah.... & cantik sekali!

  6. azmiramin says:
    October 4, 2012 at 11:45 AM

    syukur...jgn patah semangat.org yg kondem tu sumanya jeles ngan perubahan anda...pedulikan mreka.

Post a Comment

♥ Thanx for dropping comment ♥

Copyright 2009 suhaida's petty blog
Free WordPress Themes designed by EZwpthemes
Converted by Theme Craft
Powered by Blogger Templates