Update : Danish

Assalamualaikum..

Lama tak update pasal anak.

Muhammad Danish

Esok danish dah nak masok 2 tahun 5 bulan.
Perkembangannye hemm.. Makin pandai bercakap, kuat berangan bercakap, nakal nak perhatian mama dia, selalu buat adik dia, suka gigit la tepok muka la, tapi kadang baik sgt sayang adik dia, mama masih pening nak paham danish. Masa ada papa danish ok. Bila xde papa perangai danish world class lah. Teros dia jadi melekat belakang mama, buat perangai, tokma kata dia takot mama dia hilang depan mata dia. Yelah mungkin dia sayang sgt mama dia ni, sampai xboleh hilang depan mata, nak ikot je sampai ke jamban, sembahyang nak duduk atas mama, tido pelok dia. Mungkin dia xpandai express lagi. Mama pon mcm hilang focus 2 bulan ni. Mama mintak maaf xdpt jadi mak yang sempurna tahun ni. Doakan mama jadi lebih baik yer.

Danish banyak belajar dekat taska, motor2 skill ke , abc ke 123, taska tu aktif mengajar budak, xyah hantar playschool, bersyukur sangat. Nak harapkan mama ni, tah apa la yang danish dapat. 

Pastu danish kuat minom susu, nenen tu dia nak ngada2 je, makan kalau kat umah tak de nye dia nak makan, kalau ada kawan2 makan baru dia makan.

Oh ye, Danish pon da makin tinggi. Da pandai bukak tombol pintu tu. Ingat ke ada orang bukak kan. So tgh berak ke kena lock lah. Heheh.

Dia kalau nak mandi, nak mandi sama2 ngan lego dia dlm tub baby tu. Kalau kita amek wuduk ke gosok gg ke, ada je mamat tu sekali. Hehe.

Sabtu ni nak bawak dia belajar swimming. Memandangkan dia sangat suka mandi kolam, and tak takot n trauma utk tenggelam kan muka or poyo2 berenang. So lets see how. Hope he do it well.

I love you baby boy. Walaupun mama selalu marah danish, tengok mainan, nak pergi mana tak de danish, rasa tak kena pulak, tapi kalau da bawak rasa cam  wrong decision plak. Hahaha. 

Potty train xtrain2 lagi lah. Xkuasa pikir nak kena mop lantai. Tunggu papa dia handle lah.

Hehe. K tu saje update kali ni. XOXO
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

1 Response to "Update : Danish"

  1. Dewi Aja says:
    September 30, 2016 at 9:21 PM

    Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Post a Comment

♥ Thanx for dropping comment ♥

Copyright 2009 suhaida's petty blog
Free WordPress Themes designed by EZwpthemes
Converted by Theme Craft
Powered by Blogger Templates