Photos in Goldcoast - Day 2

Ok yang ni pic over, terus rasa should I create new album in FB? Haha. Im not into FB pic lagi at this age. So terima lah! HAHA.


While waiting for the bus to Sea World.





At sea world cruises entrance. Awal pula sampai, harus lah posing. Crusing time 10 am.


Kitorang ambil Cruise only, tak dapat la sekali ngan seaworld disebabkan faktor kesihatan. Berhati-hati.
So cruise only, $59 per adult.



Waiting at the cafe before getting into the cruise. Sadly, nothing to eat as usual. 


Yes yes, da naik. *click click*. 5 hours tours. 



Chose to sit at the highest deck.






Actually naik cruise ni boleh tengok activity lain, jet boat extreme etc, fishing lah, ada yang sewa ke dia punya cruise ke boat ke apa ke, fishing la, kayak etc, seronok jadi diorang kan? kitorang xjejak air pon. 




Bila panas, masuk la kedalam, ada jual snack, i baca ingredient vegetable oil je ok la, telan, aku lapar tau.


The captain.


The photographer dari company mana ni ye? ;p


The Boss! Mensirap kalau oko baca ni. HAHA.





Stop at Sanctuary Cove. Banyak la restaurant kan. But none halal. Abes aku nak makan apa. Layan je la tim tam. 1 jam ke 2 jam eh stop sini. Tapi bila lapar, i memang pangkah semua. Boleh? HAHA.




Waiting for the cruise.








Tidor di riba suami ku yang sangat makin lama makin sweet. Ihik. padahal isteri meragam.


Tengok bila da dapat masuk cruise semula, happy happy!


Husband yang sangat sporting ni. 5 jam pon dia sangat enjoy tengok keliling, Dia kata best kan? Aku cam emm.. xbest pon tengok air, tengok pokok, aku mmg la mmg xpandai appreciate nature.



Malam, kami berjalan ke sky observation deck,


 this is appel park, tempat tunggu bus sebelah hotel kami.


Apa ni wheel ni? Wheelchair ke? Oh Ferris Wheel. Hehe. Kuasa aku nak naik. 
Puas da tengok GoldCoast ni.


Yang ini memang. Seronok dimana-mana. Sebab dia traveller. Dia tak buat apa-apa review. I yang buat, I sebab i da baca semua before I pergi, dia hanya pergi, jadi dia rasa semua exciting. I sebab I da expect! HAHA.






Oh, Masuk sepatotnya $21 per adult. Tapi malam tu $10 per adult. tak de la apa sangat dalam ni, dalam tu ada bar, kalau yang xmuslim tu seronok la sambil lepak-lepak dating-dating ngan geflen tengok pemandangan. Kami ni amek-amek gambar tengok-tengok sikit, tak dak apa da, seb bek $10 je per adult. 


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

3 Response to "Photos in Goldcoast - Day 2"

  1. abang Blogger says:
    May 1, 2013 at 5:33 PM

    wow i'm so jealous.. untung la org kaya leh jalan2 merata.. hehe

  2. nur hidayah isa says:
    May 14, 2013 at 3:49 AM

    cantik nye cruise dia..

  3. suhaida shukor says:
    August 29, 2013 at 10:55 AM

    abang blogger : Emm honeymoon mestilah da kumpul duit siap2. xkaya pon.

    Hidayah: Em kan?

Post a Comment

♥ Thanx for dropping comment ♥

Copyright 2009 suhaida's petty blog
Free WordPress Themes designed by EZwpthemes
Converted by Theme Craft
Powered by Blogger Templates