Photos in Goldcoast - Day 3

Untuk hari ketiga di Goldcoast, we went to Movie World. 
Actually before that mmg da plan nak buy VIP ticket, so boleh masuk 3 theme park which is dream world, wet and wild and movie world. Tapi after UPT test positive, kami tukar plan, pergi movie world sahaja. 

Movie world sahaja, $ 82.99/ per adult, which kalau beli ticket VIP tu, macam $109 or $119. Cam economic gila. Tapi xpe lah. dari masuk tak leh wat apa, kita choose one only k. Hee.



Bersiap siap.



Movie World Entrance.



Us.


Mula-mula masuk da silap masuk kedai, rasa cam tak nak keluar, terus terbukak biji mata nak beli itu ini. Itu je la kan dalam otak perempuan. Memang rasa nak beli semua untuk nephews.


Membaca map dengan serius. Mencari itinerary. Tak de pon. Wanted to know showtimes, so we wont miss it.



Husband a.k.a photographer yang suruh posing. Me ikut je. LOL.


Jom masuk lagi.



Kat sini tempat macam show-show bunny ke apa ke. utk kids, so tunggu je la depan screen, segala cartoon2 tu akan keluar berdansa. 




Disini actually tempat western town show down. Tapi masa tunggu belom show time lagi. Jadi kitorang pon pegi la ke ride sebelah.


Wild West Falls Adventure Ride. Cam i know, best gila dapat menjerit bila dia jatuh dengan curamnya. Cam OMG i wanna join you hubby. T_T





I wish, I was next to you. Jeles.




Wife yang putih mata.


 After that, kami beratur untuk tengok show Hollywood Stunt Driver. Cam amazing tengok drift, gimik, lakonan.



Walaupun nampak kat luar berator cam panjang gila, cam lupakan tak yah berator, actually muat dalam tu, jangan berputus asa.


After that, kitorang tengok Ice Age 4D. I macam da agak ni mesti kerusi bergerak-gerak. Da sampai dalam, dia da announce, expecting mother or women yang plan nak get pregnant, please sit at the back row. Hubby kata eee tak payahh lah, dok sebelah je. Ok bila da start, ok kerusi ni dok turun naik je, kang apa-apa aku menyesal, baik gi belakang. So, its 4D kalau air liur cartoon tu tersembok ke apa ke, air pon terpercik skali kat muka. cam real.









Di atas, gambar koleksi kereta, bike batman, and also All star Parade, sementara tunggu oko naik ride, sempat la tengok sikit.



This is superman escape. Laju gila. Ha. kecut perut hubby kejap. Tapi memang nampak awesome. Seme pon keluar muka excited. Biasanya i naik ride camni, pejam mata, sebab kalau bukak takot pengsan.








The last ride i guess hubby naik before kitorang decide nak balik, nak kejar solat. Hubby kata kat genting lagi tinggi. 

Pastu malam tu suppose nak pergi ripley's believe it or not, tapi tidor sampai malam. Hehe. Actually i geram tengok wet & wild. nak gila-gila masuk. T_T. tengok dari luar je.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

2 Response to "Photos in Goldcoast - Day 3"

  1. nur hidayah isa says:
    May 14, 2013 at 3:50 AM

    u tak naik ride ke?

  2. suhaida shukor says:
    August 29, 2013 at 10:53 AM

    Tak naik sebab i pregnant :)

Post a Comment

♥ Thanx for dropping comment ♥

Copyright 2009 suhaida's petty blog
Free WordPress Themes designed by EZwpthemes
Converted by Theme Craft
Powered by Blogger Templates